Vi är solblixt ab

Om oss

Vi är din kompletta partner för hållbara energilösningar, med expertis inom solceller, laddboxar och andra gröna alternativ. Genom att erbjuda skräddarsydda och pålitliga produkter och tjänster strävar vi efter att göra det enklare för privatpersoner och företag att bidra till en grönare framtid.

för Ett grönare sverige

Solblixt Blixt AB är ledande inom solenergi och erbjuder en omfattande tjänstevit som sträcker sig från konsultation och design till installation och underhåll av solcellsinstallationer för både privat- och företagskunder.

Med vårt dedikerade och erfarna team, bestående av tekniker, säljare och administrativ personal, erbjuder vi skräddarsydda lösningar som är anpassade efter varje kunds unika behov och budget.
Våra tekniker är experter inom solenergi och arbetar med den senaste teknologin och de mest effektiva metoderna för att säkerställa högsta kvalitet på våra produkter och tjänster.

Grön framtid

Vi är stolta över att överträffa våra kunders förväntningar och strävar efter att erbjuda en förstklassig service som är både personlig och professionell. Genom att vara en del av lösningen för en hållbar framtid, är vi passionerade om att göra ett positivt bidrag till miljön och vårt samhälle. Vi ser fram emot att samarbeta med dig för att skapa en grönare och mer hållbar framtid genom solenergi.

Högkvalitativ service

Vår verksamhet är nära kopplad till ett av Nordens största bolag inom solenergi, vilket säkerställer att vi har tillgång till de bästa produkterna och resurserna för att leverera högkvalitativa lösningar till våra kunder. Vi är ett nystartat företag som värnar om våra medarbetares välbefinnande och skapar en familjär arbetsmiljö där varje individ uppmuntras att göra sitt bästa arbete för att både kunder och leverantörer ska vara nöjda. Med utbildade och engagerade medarbetare som alltid arbetar utifrån kundens behov, strävar vi efter att upprätthålla högsta standard i allt vi gör.

Effektiva leveranstider

Vi samarbetar idag med en stor leverantör som bland annat håller sitt löfte av kvalité och garanti. Produkterna vi har idag är så pass avancerade och utvecklade som är både regntåliga samt utvecklade för hållbarhet. Naturen är en stor balansgång i livet idag och solpaneler ska kunna räcka för att du ska kunna gå självförsörjande med egen el bland annat ska du också ha möjlighet att välja stänga/slå på elen via vanlig el eller med vår växelriktare som vi sätter in.Så funkar det!

Vanliga frågor & svar

Här får ni svar på lite vanliga frågor man kan ha när man bytar till grön el!

Har ni fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss idag!
Kontakta oss
När kan jag slå igång min solcellsanläggning?

Efter att elmätaren blivit utbytt får du en bekräftelse av nätägaren att du kan slå på din anläggning. Det är viktigt att detta görs på rätt sätt och enligt de instruktioner du fått från oss på Solblixt.

Behöver jag bygglov för solpaneler?

Vissa kommuner kräver bygglov för att installera solceller på fastigheter, så det är bra att stämma av med din kommun om det behövs för din installation. Om det behövs hjälper vi dig med underlag och instruktioner kopplat till din bygglovsansökan.

Hur vet jag hur många paneler som behövs?

Börja med att kontakta oss för en fri offert eller använd vår solcellskalkylator. Tillsammans hittar vi ett paket som passar dina förutsättningar om du så har en villa eller ett lantbruk. Vi utgår ifrån takets storlek, fastighetens huvudsäkring, din elförbrukning samt din budget och så tar vi fram en offert med uppskattning av antal solpaneler som behövs/får plats på ditt tak.

Under processen ingår även ett kostnadsfritt besök från en av våra platsbesökare som tittar närmare på just ditt tak och dina förutsättningar för solceller, t.ex. hur många paneler som får plats.

Vad är en laddbox?

En laddbox är utvecklad för laddning av elbilar och laddhybrider. Med hjälp av laddboxen blir laddningen både säkrare och snabbare jämfört med om du skulle ladda din bil i ett vanligt vägguttag.

Kan solpaneler installeras på alla sorters tak?

Det finns möjligheter att installera på de allra flesta typer av tak. Innan installation så genomför vi alltid ett kostnadsfritt platsbesök för att säkerställa att ditt tak är av bra kvalité och att de individuella förutsättningarna gör att en solpanelsanläggning kommer att fungera bra och enligt våra beräkningar för just dig.

Hur kommer jag igång och säljer överskottet av min solel?

Som producent av solenergi måste du ha en elmätare som mäter både den el du köper när din produktion inte täcker din konsumtion, såväl som din sålda, egenproducerade, överskottsel. För att kunna sälja din överskottsel behöver du kontakta ditt elbolag och teckna ett produktionsavtal.

Solblixt AB

Redo att ta steget till en
mer hållbar framtid?

Gör en gratis beräkning eller boka in ett kostnadsfritt hembesök!

Intresseanmälan

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi er!
info@solblixt.se
070 – 013 51 99
Hanögatan 11, 211 24 Malmö
Tack, er intresseanmälan har skickats!
Ojdå, någonting gick fel. Vänligen försök igen!